© Pfeifer & Langen România

MOD DE PREPARARE:

1/5

Se spală căpșunele și se taie în bucăți. Se taie păstaia de vanilie pe jumătate și se scot semințele.Se pun într-o oală împreună cu păstaia de vanilie tăiată, semințele și apa, se lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10 minute.

2/5

Se trec printr-o sită și se scurg cât mai bine.

3/5

Se cântărește sucul și se amestecă cu o cantitate egală de zahăr fin Brilliant.

4/5

Se adaugă sucul de lămâie și se fierbe din nou timp de 1-2 minute, până când dă în clocot.

5/5

Se toarnă imediat siropul în sticle clătite cu apă fierbinte, se închide bine și se lasă să se răcească. Se păstrează într-un loc răcoros.

Băuturi

Sirop de căpșune și vanilie

  • Cel mult 30 min.
  • 450 ml
  • simplu

Siropul de căpșune și vanilie conferă o notă de rafinament budincii, înghețatei și altor deserturi delicioase!

Produse utilizate:

© Pfeifer & Langen România

INGREDIENTE

500 gcăpșune (cântărite la preparare)
1păstaie de vanilie
250 mlde apă
aprox. 300 gzahăr fin Brilliant
100 mlsuc de lămâie (sucul de la aprox. 2 lămâi)