© Pfeifer & Langen România

MOD DE PREPARARE:

1/8

Se taie păstaia de vanilie pe lungime și se scot semințele.

2/8

Se aduc încet la fierbere laptele, untul, o lingură de zahăr brun din trestie Diamant, grişul și conţinutul păstăii de vanilie.

3/8

Se amestecă pentru a forma un aluat, apoi se lasă să se răcească ușor. Se amestecă bine cu ouăle.

4/8

Se întinde amestecul într-o tavă bine unsă și se presară cu migdale fărămițate și o lingură de zahăr brun din trestie Diamant.

5/8

Se coace la 250 °C căldură superioară/inferioară (230 °C cuptor cu ventilaţie) timp de aproximativ 10 minute.

6/8

Se spală prunele, se scot sâmburii și se taie în felii. Se amestecă cu restul de zahăr brun și sucul de prune, se acoperă și se lasă să se pătrundă în compoziţie timp de 20 de minute.

7/8

Se scoate preparatul din tavă și se taie în șase bucăți.

8/8

Se amestecă smântâna cu zahărul cu scorțișoară Diamant şi se adaugă.
Se servesc feliile cu multă poftă și dragoste!

Deserturi

BUDINCĂ DIN GRIȘ CU PRUNE

  • cel mult 45 de minute
  • 6 porţii
  • uşor

Mici felii de rai pentru iubitorii de deserturi dulci, fructate, perfecte pentru o masă în familie!

Produse folosite în reţetă:

© Pfeifer & Langen România © Pfeifer & Langen România

INGREDIENTE

1păstaie de vanilie
250 mlde lapte
25 gde unt (sau margarină)
4linguri de zahăr brun din trestie Diamant
75 ggriş din grâu dur
2ouă
2linguri de migdale fărâmițate
300 gprune
40 mlsuc de prune
200 gsmântână proaspătă (crème fraîche)
2linguri zahăr cu scorțișoară Diamant