© Pfeifer & Langen România

MOD DE PREPARARE:

1/6

Se stoarce o lămâie, se curăță merele de coajă și de miez, apoi se taie în bucăți mici. Se amestecă cu zahărul gelifiant 1:1 Diamant și sucul de lămâie, iar apoi se lasă la infuzat timp de 3-4 ore.

2/6

Se taie marțipanul în cubulețe mici și se toacă stafidele.

3/6

Se adaugă stafidele, migdalele și scorțișoara peste mere și se aduc la punctul de fierbere amestecând continuu.

4/6

Se gătesc la foc mare timp de 4 minute, amestecând până când obținem consistența potrivită.

5/6

Se adaugă marțipanul la sfârșitul timpului de gătire.

6/6

Se toarnă imediat preparatul fierbinte în borcane și se închid ermetic.
Sfat: Migdalele au un gust și mai aromat dacă sunt ușor prăjite în prealabil. Dacă se dorește, se adaugă câteva picături de rom la finalul procesului de preparare.

Dulceţuri

Gem de mere coapte

  • Cel mult 30 min.
  • 8 – 10 borcane de 200 m
  • simplu

Încearcă să reziști combinației imbatabile dintre merele coapte, scorțișoara aromată și marțipanul dulce!

Produse utilizate:

© Pfeifer & Langen România

INGREDIENTE

1lămâie
950 gde mere
1 kgde zahăr gelifiant 1:1 Diamant
50 gmarțipan fondant
50 gstafide
50 gmigdale tocate
1/2linguriță de scorțișoară