© Pfeifer & Langen România

MOD DE PREPARARE:

1/8

Se prepară siropul de ghimbir (cel mai bine este să fie făcut din timp). Se spală ghimbirul și se dă pe răzătoare cu tot cu coajă sau se taie foarte fin. Se pun ghimbirul și apa într-o cratiță, se aduc la punctul de fierbere și se fierb la foc mediu timp de aproximativ 10 minute.

2/8

Se toarnă printr-o sită fină sau un tifon și se scurge cât mai bine.

3/8

Se măsoară sucul și se amestecă cu aceeași cantitate de zahăr fin Brilliant.

4/8

Se adaugă sucul de lămâie înapoi în oală și se fierbe din nou timp de un minut.

5/8

Se toarnă imediat siropul în sticlele clătite cu apă fierbinte, se închid bine și se lasă să se răcească.

6/8

Băutura de matcha și ghimbir.
Se aduce apa la fierbere, se toarnă peste pliculețele de ceai și se lasă la infuzat timp de 3 minute. Se scot pliculețele de ceai și se lasă ceaiul să se răcească.

7/8

Se stoarce sucul de la lămâie. Se amestecă ceaiul cu apa minerală, sucul de lămâie și siropul de ghimbir. Se spală menta, se smulg frunzele, se amestecă și se lasă la rece pentru aproximativ 1 oră.

8/8

Se spală limeta și se taie în felii subțiri. Se toarnă băutura de matcha și ghimbir în pahare și se servește cu felii de limetă și cuburi de gheață.

Sfat: Cuburile de gheață arată grozav când în ele sunt înghețate în prealabil frunze de mentă.

Băuturi

Băutură cu matcha și ghimbir (fără alcool)

  • Cel mult 30 min.
  • 4 – 5 pahare
  • simplu

Băutură răcoritoare, dar fierbinte și condimentată, preparată din ceai japonez matcha, sirop de ghimbir și mentă revigorantă!

Produse utilizate:

© Pfeifer & Langen România

INGREDIENTE

Pentru siropul de ghimbir:

200 gghimbir
350mlapă
aprox. 170 gde zahăr fin Brilliant
50 mlsuc de lămâie (sucul de la aproximativ 1 lămâie)

Pentru băutura de matcha și ghimbir:

300 mlapă
2pliculețe de ceai verde matcha
1 lămâie
500 mlapă minerală (rece)
120 mlsirop de ghimbir (răcit)
2 – 3crenguțe de mentă
1limetă
cuburi de gheață