MOD DE PREPARARE:
1/5
Se spală căpșunele și se taie în bucăți. Se taie păstaia de vanilie pe jumătate și se scot semințele.Se pun într-o oală împreună cu păstaia de vanilie tăiată, semințele și apa, se lasă să fiarbă la foc mediu timp de aproximativ 10 minute.
2/5
Se trec printr-o sită și se scurg cât mai bine.
3/5
Se cântărește sucul și se amestecă cu o cantitate egală de zahăr fin Brilliant.
4/5
Se adaugă sucul de lămâie și se fierbe din nou timp de 1-2 minute, până când dă în clocot.
5/5
Se toarnă imediat siropul în sticle clătite cu apă fierbinte, se închide bine și se lasă să se răcească. Se păstrează într-un loc răcoros.
Băuturi
Sirop de căpșune și vanilie
- Cel mult 30 min.
- 450 ml
- simplu
Siropul de căpșune și vanilie conferă o notă de rafinament budincii, înghețatei și altor deserturi delicioase!
Produse utilizate:
INGREDIENTE
500 g | căpșune (cântărite la preparare) |
1 | păstaie de vanilie |
250 ml | de apă |
aprox. 300 g | zahăr fin Brilliant |
100 ml | suc de lămâie (sucul de la aprox. 2 lămâi) |