MOD DE PREPARARE:
1/4
Se spală caisele, se curăță de sâmburi, se taie în bucăți și se pasează. Se spală rozmarinul și se mărunțește.
2/4
Se amestecă 1 kg de caise cu rozmarinul și cu zahăr gelifiant 2:1 Diamant într-o cratiță mare și se pun la fiert, amestecând.
3/4
Se lasă la fiert timp de 3 minute la foc mare, amestecând.
4/4
Se toarnă gemul fierbinte în borcane, apoi acestea se închid ermetic.
Dulceţuri
Gem de caise cu rozmarin
- Cel mult 30 min.
- 6 – 7 borcane de 200 ml fiecare
- simplu
Adu culoare în viața ta – prepară cât mai multe gemuri!
Produse utilizate:
INGREDIENTE
1 kg | caise (fără sâmburi, cântărite) |
2 | fire rozmarin |
500 g | zahăr gelifiant 2:1 Diamant |