© Pfeifer & Langen România

MOD DE PREPARARE:

1/8

Pentru aluat, se pun într-un bol făina, zahărul alb Diamant, ouăle și sarea. Se adaugă untul tăiat în bucățele și se frământă până se obține un aluat omogen. Se înfășoară în folie și se lasă la frigider timp de o oră.

2/8

Se întinde aluatul frământat, se tapetează cu el forme de tarte bine unse și se înțeapă de câteva ori cu o furculiță.

3/8

Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 °C (cuptor cu convecție la 160 °C) timp de aproximativ 10 – 15 minute.

4/8

Pentru umplutură se spală bine orezul, se aduce la fierbere cu laptele și sarea și se lasă la foc mic timp de aproximativ 20 de minute, amestecând frecvent. Se spală lămâia, se usucă și se rade coaja. Se separă ouăle și se bat albușurile până devin tari.

5/8

Se bate untul cu zahărul alb Diamant, zahărul vanilinat Diamant și coaja de lămâie, se adaugă gălbenușurile de ou, apoi se amestecă cu budinca de orez răcită. La final, se încorporează albușurile bătute și migdalele.

6/8

Se amestecă gemul de caise cu esenţa de rom până se omogenizează și se ung preparatele.

7/8

Se coc în cuptorul preîncălzit la 180 °C (cuptor cu convecție 160 °C) timp de aproximativ 20 – 25 de minute.

8/8

La final se decorează tartele cu zahărul pudră Diamant presărat direct din dozator.

Deserturi

Tarte cu budincâ de orez

  • peste 60 de minute
  • 6 – 8 porţii
  • uşor

Bucură-te de un preparat delicios care îți încântă papilele gustative, oferindu-ți în același timp un sentiment de căldură sufletească și siguranță, “ca la mama acasă”

Produse folosite în reţetă:

© Pfeifer & Langen România © Pfeifer & Langen România© Pfeifer & Langen România

INGREDIENTE

Pentru aluat:

250 gde făină
60gzahăr alb Diamant
1ou
1vârf de cuțit de sare
125 gunt (sau margarină)

Pentru umplutură:

65 gorez alb pentru budincă
250 mllapte
1vârf de cuțit de sare
1lămâie
30 gunt
3ouă
50 gzahăr alb Diamant
1lingură de zahăr vanilinat Diamant
2linguri de migdale tăiate mărunt
6 – 8linguri de gem de caise
1 – 2linguri de esenţă de rom

Pentru decorare:
Dozator cu zahăr pudră Diamant