© Pfeifer & Langen România

MOD DE PREPARARE:

1/4

Mai întâi bate frişca până se întărește bine. Încorporează pe rând mascarpone, lichiorul de ouă și zahărul brun din trestie Diamant, iar la final adaugă şi smântâna.

2/4

Înmoaie scurt jumătate din fiecare pişcot în cafea și pune-le unul lângă altul într-o tavă (aprox. 36 cm x 22 cm). Deasupra pişcoturilor întinde un strat de cremă. Scufundă scurt pişcoturile rămase în cafea, pune-le deasupra cremei deja întinse și apoi adaugă crema rămasă deasupra celui de-al doilea strat de pişcoturi.

3/4

Lasă compoziţia să stea la frigider minim 3 – 4 ore, după care va fi gata de servit.

4/4

Înainte de servire, rade ciocolata în fulgi mărunţi şi presară-i deasupra. Un vis delicios.

Deserturi

Tiramisu cu lichior de ouă

  • peste 60 de minute
  • 8 porții
  • uşor

Clasic și delicios, inconfundabilul tiramisu cu lichior de ouă este un desert care va fi foarte apreciat la masa de Paște în familie.

Produse folosite în reţetă:

© Pfeifer & Langen România

INGREDIENTE

Pentru cremă:

200 gde frișcă lichidă
500 gmascarpone
150 gsmântână
200 mllichior de ou
75 gzahăr brun din trestie Diamant

De asemenea:

250 gpișcoturi
125 mlcafea rece
50 gde ciocolată (cu un conținut de cacao de cel puțin 50 %)